Construirea tunelului care va traversa centrul municipiului presupune exproprierea şi demolarea a 16 clădiri de locuinţe. Locatarii care urmează să fie expropriaţi îşi fac o asociaţie pentru a contesta decizia Primăriei în instanţă şi vor începe strângerea de semnături pentru blocarea acesteia. Comisia de urbanism a municipiului aprobat traseul final al proiectului de construire a unui tunel pe sub centrul oraşului. Decizia presupune expropierea a 16 imobile, de pe strada Moţilor 91-113, respectiv Clinicilor 62-68, în cazul în care proiectul va fi aprobat de consilierii locali în următoarea şedinţă ordinară. Proprietarilor nici nu le trece prin gând să se mute, urmând să se asocieze pentru a contesta hotărârea Primăriei în instanţă.
“Nu plecăm, stăm aici de o viaţă”
De când a aflat că va fi expropriată, Eva Misiac stă numai în casă. “Nu plecăm, stăm aici de o viaţă. Nu e normal ce se întâmplă, fiecare am investit în casele noastre şi nu dorim să o luăm de la capăt altundeva”, susţine locatara unuia dintre imobilele vizate. Şi băiatul femeii are aici o locuinţă renovată complet, modernizată, unde tânărul şi-a început o viaţă.
Nici Andreea Duminicioiu, managerul şi proprietarul localului “Origine”, de pe Moţilor 111, nu a primit vestea prea uşor, mai ales că a muncit trei ani pentru deschiderea şi amenajarea spaţiului.
Se vor lupta cu legea
Potrivit legii exproprierilor, proprietarul are două variante: acceptă din start o despăgubire fixată de stat sau merge la tribunal şi îşi pune speranţele într-o decizie favorabilă. Se pare că locatarii celor 16 imobile au ales cea de-a doua variantă. „Am început deja să discutăm noi între noi (locatarii-n.r.) şi ne vom înfiinţa asociaţie pentru a contesta în instanţă decizia Primăriei. Nici gând să plecăm de aici după ce am investit atâta”, spune Andreea Duminicioiu