Trei noi compusi antibacterieni vor fi folositi pentru producerea unor medicamente antibiotice mai puternice, impulsionand astfel lupta impotriva infectiilor intr-o perioada in care medicamentele clasice si-au pierdut din eficienta, conform unui studiu publicat in revista Cell. Cei trei noi agenti antibacterieni pot sa vindece mai repede boli precum tuberculoza, impiedicand aparitia unor radacini rezistente ale virusurilor. "Aceste trei substante antibiotice sunt candidatii ideali pentru producerea unui spectru larg de agenti antibacterieni", a declarat Richard Ebright, de la Universitatea Rutgers din New Brunswick, New Jersey. Ebright a demonstrat ca cele trei antibiotice noi - mixopironin, coralopironin si ripostatin - blocheaza actiunea ARN-polimerazei bacteriene, care este o enzima folosita de bacterii pentru a descifra informatia genetica cuprinsa in ADN si care sintetizeaza proteine. Blocarea acestei enzime omoara bacteria, a explicat Ebright.
Aceasta descoperire le-a permis cercetatorilor sa deschida o noua era in istoria antibioticelor, cea a unor medicamente mai puternice. Cei trei compusi antibacterieni sunt eficienti in fata unui spectru larg de bacterii, inclusiv impotriva tuberculozei, maladie de care sufera aproape o treime din totalul populatiei lumii. Medicamentele actuale impotriva tuberculozei, denumite rifamicine, actioneaza tot impotriva ARN-polimerazei, dar intr-un mod diferit. "Aceste trei antibiotice noi pot fi administrate simultan cu rifamicinele, contribuind astfel la o vindecare mult mai rapida a infectiei", a completat Ebright.
Trei noi compusi antibacterieni vor fi folositi pentru producerea unor medicamente antibiotice mai puternice, impulsionand astfel lupta impotriva infectiilor intr-o perioada in care medicamentele clasice si-au pierdut din eficienta, conform unui studiu publicat in revista