Cum «prind» politicienii ecranul? Făcând lucruri importante în partide mari, sună răspunsul de bun-simţ. În România, pare a fi cam pe dos.
România este o ţară guvernată de Gigi Becali şi Dumitru Dragomir: aşa se vede la televizor - sau cel puţin în monitorizările Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), unde cei doi figurează cu cele mai multe apariţii - între cinci şi nouă pe televiziune, în perioada 9-14 octombrie 2008 - la principalele posturi.
Prin comparaţie, un politician activ de partid mare, Mircea Geoană, înregistrează cel mult patru prezenţe, şi asta la o televiziune mică, Antena 3. Cu ce am greşit pentru ca posturile TV să ne îmbibe conştiinţa cu astfel de oameni?
Monitorizările pe perioade restrânse, ca a CNA, sunt bineînţeles influenţate de evenimentele politice care îi au ca actori principali pe unii sau pe alţii dintre politicieni. Judecând după acest principiu, PNG-ul lui Becali a trecut printr-o perioadă de activitate febrilă, dată fiind şi prezenţa îmbelşugată a unui nume mai puţin cunoscut, dar care, poate, graţie atenţiei acordate de televiziuni, va deveni foarte cunoscut: cel al lui Valeriu Argăseală, care a pendulat între Antena 1 şi Pro TV, lăsând amărâţilor de Ion Iliescu, Theodor Stolojan sau Bogdan Olteanu mai pricăjitele televiziuni de ştiri. Ce vitejii a făcut partidul doldora de creştinism şi bani, dar neparlamentar, al lui Gigi Becali în această perioadă? CNA nu ne spune, dar Mediafax.ro ne lămureşte: miliardarul şi-a făcut blog şi ai săi creştin-democraţi au rămas codaşi la desemnarea de candidaţi în sectorul 5. Se oferă cineva? Păcat că termenul legal a expirat, ar putea ajunge imediat la televizor.
Cum „prind“ politicienii ecranul? Făcând lucruri importante în partide mari, sună răspunsul de bun- simţ. În România, pare a fi cam pe dos. Trebuie să te afli în cel mai bun caz la p