Cele mai alese vinuri au intrat în festival, la Arad, unde are loc “Festivalul Vinului”.
1 /. Producători din ţară şi străinătate au venit ieri la târg pentru a le arăta arădenilor ca producţia din acest an este foarte gustoasă. Deschiderea festivalului vinului s-a făcut cu defilarea Cavalerilor Vinului, un ordin de renume european care funcţionează la Arad de mai mulţi ani.
Deschiderea a fost făcută de primarul de Arad, Gheorghe Falcă. "Dorim să avem respect faţă de podgoria noastră, de asta suntem într-o mică concurenţă cu celelalte podgorii. Aşa cum spun cei care se ocupă de acest domeniu, anul acesta e un an bun, cu un vin de calitate şi vin mult, din punct de vedere al cantităţii. Eu am gustat din must", a spus Falcă.
Locul central al distracţiei este în Parcul Eminescu, din spatele primăriei. Aici au venit nu mai puţin de 14 producători de vin. Arădenii au ocazia să deguste nu doar vinuri româneşti de la Cotnari, Miniş sau Murfatlar, ci şi vinuri din Ungaria şi Republica Moldova. Vizitatorii sunt de părere că vinul din acest an e foarte gustos.
Pe lângă vinuri şi must cu buchete şi arome care mai de care, arădenii mai găsesc la festival şi preparate culinare care merg foarte bine cu vinul... cârnăciori, pastramă, şi tot felul fripturi, inclusiv viţei la proţap, aduşi din Ungaria. Maghiarii şi-au adus şi lemnele din Ungaria deoarece cu “lemnele ungureşti se poate face mâncare bună”, spune bucătarul-şef Sandor, care vine şi cu un sfat “la carnea roşie merge vinul roşu. Cabernet”.
Specialiştii spun că vinul trebuie privit ca supliment alimentar, dar în cantităţi exagerate, iar acum pe piaţă cele mai cerute sunt vinurile albe tinere.
Pe scena festivalul vor urca zeci de formaţii de muzică de petrecere din România, Ungaria şi Serbia, iar petrecerea ţine până în această seara, când va conce