Voestalpine si-a amanat investitia planificata in zona Marii Negre, din decembrie 2008 pentru anul 2009, fara a specifica insa o perioada clar definita din anul urmator. Motivul invocat de companie consta in faptul ca pe plan international exista o incertitudine cu privire la evolutia viitoare a economiei mondiale. Ce-i drept, momentul pentru investitii nu este chiar cel mai bun, dar criza nu este de ieri, de azi. In plus fata de motivatia cu contextul international defavorabil investitional, Vo
Voestalpine si-a amanat investitia planificata in zona Marii Negre, din decembrie 2008 pentru anul 2009, fara a specifica insa o perioada clar definita din anul urmator. Motivul invocat de companie consta in faptul ca pe plan international exista o incertitudine cu privire la evolutia viitoare a economiei mondiale. Ce-i drept, momentul pentru investitii nu este chiar cel mai bun, dar criza nu este de ieri, de azi. In plus fata de motivatia cu contextul international defavorabil investitional, Voestalpine a mai precizat ca perioada de timp este numai buna pentru ca Parlamentul European a modificat prevederile referitoare la protectia mediului inconjurator, cele noi fiind mult mai stricte pentru domeniul industrial.
Cu toate acestea, evaluarile preliminare realizate in vederea luarii unei decizii raman neschimbate, la fel precum ramane memorandumul semnat cu Romania la 1 octombrie. Inainte de documentul cu partea romana, Voestalpine a mai semnat un memorandum si cu Bulgaria, pe 8 septembrie. In planul initial, Voestalpine intentiona sa se extinda in regiune, prin construirea unei otelarii intr-o tara cu iesire la Marea Neagra, valoarea totala a investitiei cifrandu-se la 5,5 miliarde euro.
Liviu Voinea: Vor urma si alte amanari
In opinia lui Liviu Voinea, de la Grupul de Economie Aplicata, problema generala este lipsa generala