Bursa a continuat scaderea si in sedinta de vineri, piata fiind dominata de ordine de vanzare, fapt care a dus la cresterea volatilitatii pietei.
Indicele BET al celor mai lichide 10 companii a scazut cu 3,7%, pana nivelul de 3.400 de puncte, iar SIF-urile au consemnat unele dintre cele mai mari scaderi din piata, indicele de profil, BET-FI, inregistrand o corectie de 6,4%.
"Dupa ce am asistat acum o saptamana la una dintre cele mai proaste evolutii ale Bursei din istoria ei, in continuare volatilitatea pietei este extrem de ridicata. O volatilitate atat de ridicata va cobori si mai mult preturile, ceea ce va face ca piata sa devina dominata de investitori speculativi. Cu toate acestea, profiturile pe care acestia le pot obtine intr-o astfel de perioada vor fi mici, cu atat mai mult cu cat urmeaza publicarea rezultatelor trimestriale, care nu ma astept sa fie extrem de bune", a declarat Adrian Lupsan, directorul general adjunct al societatii de brokeraj Intercapital.
Titlurile Petrom (SNP) au coborat in sedinta de vineri cu 8,6%, pana la nivelul de 0,201 lei/actiune, in timp ce actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au inregistrat o scadere de 4,1%.
Companiile de utilitati Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN) au consemnat o corectie de 6,4% si respectiv de 3,2%. Corectiile inregistrate de companiile din sectorul energetic au redus cotatia indicelui de profil cu 5,3%, pana la nivelul de 450 de puncte.
Societatile financiare de investitii au consemnat scaderi semnificative, cea mai mare corectie fiind inregistrata de titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1), care au pierdut 11,3%, atingand un pret de tranzactionare de 0,71 lei/actiune.
In topul scaderilor au urmat actiunile SIF Oltenia (SIF5), care au consemnat o corectie de 8%, pana la niveul de 0,805 lei/actiune si titlurile SIF Moldova (SIF2) si SIF Muntenia (SIF4), care au coborat