Forfotă mare, duminică, în Piaţa Revoluţiei din Capitală. Dacă în urmă cu câţiva ani bărbaţii patriei noastre erau luaţi cu arcanul şi duşi în cazarme, “dotaţi” cu geamantane din lemn şi uniforme cu două numere mai mari sau mai mici, astăzi mulţi tineri îşi doresc o carieră în domeniu. Iar oferta este tentantă: slujba de militar e plătită decent, iar avansarea în funcţie este ca şi asigurată. Când vine vorba s Forfotă mare, duminică, în Piaţa Revoluţiei din Capitală. Dacă în urmă cu câţiva ani bărbaţii patriei noastre erau luaţi cu arcanul şi duşi în cazarme, “dotaţi” cu geamantane din lemn şi uniforme cu două numere mai mari sau mai mici, astăzi mulţi tineri îşi doresc o carieră în domeniu. Iar oferta este tentantă: slujba de militar e plătită decent, iar avansarea în funcţie este ca şi asigurată. Când vine vorba s
Forfotă mare, duminică, în Piaţa Revoluţiei din Capitală. Dacă în urmă cu câţiva ani bărbaţii patriei noastre erau luaţi cu arcanul şi duşi în cazarme, “dotaţi” cu geamantane din lemn şi uniforme cu două numere mai mari sau mai mici, astăzi mulţi tineri îşi doresc o carieră în domeniu. Iar oferta este tentantă: slujba de militar e plătită decent, iar avansarea în funcţie este ca şi asigurată. Când vine vorba să atragă oameni, motto-ul Armatei este: “Ştiu că poţi. Transformă-ţi visul în realitate”! Ei, ce ziceţi? Vă înrolaţi?
Studiile, criteriu foarte important
Căpitanul Nicolae Solomon (foto) a fost unul dintre oamenii de la Armată care au avut datoria de a “racola” noi militari. “Ascensiunea în cariera militară depinde foarte mult de studiile pe care le are un soldat. Candidaţii cu liceu pot primi un post de gradat voluntar, plătit cu 1.200 de lei lunar, iar cei cu studii superioare pot fi încadraţi direct ofiţeri”, a spus Solomon.
Pe urmele tatălui
Deşi este încă foarte tânăr, bucureşteanul Dragoş Borş, de 16 ani, vrea să