* În Prim Plan, la TVR 1, de la ora 21.10
În această seară, de la ora 21.10, TVR 1 aduce în dezbatere un subiect de interes general: produsele alimentare şi de modul în care sunt obţinute. Se vorbeşte adesea despre existenţa aditivilor alimentari şi despre efectele nocive ale acestora asupra organismului uman. Revistele de specialitate se înghesuie să dea sfaturi, nutriţioniştii elaborează felurite regimuri bazate pe alimente „sănătoase”, iar Uniunea Europeană limitează cantitatea de pesticide pentru carne, lapte, legume şi fructe, condimente şi chiar furaje pentru animale.
Mulţi dintre consumatori au descoperit, însă, că multe dintre produsele de pe rafturi, chiar dacă respectă cerinţele prevăzute de lege, nu sunt benefice pentru sănătate. Pe marginea acestui subiect vor discuta invitaţii acestei ediţiia emisiunii Prim Plan: dr. Virgiliu Stroescu, nutriţionist, Alexandru Jurconi, vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Cărnii, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutului de Cercetări Alimentare, şi Ion Toncea, preşedinte al Federaţiei Naţionale de Agricultură Ecologică. (D.P.)
* În Prim Plan, la TVR 1, de la ora 21.10
În această seară, de la ora 21.10, TVR 1 aduce în dezbatere un subiect de interes general: produsele alimentare şi de modul în care sunt obţinute. Se vorbeşte adesea despre existenţa aditivilor alimentari şi despre efectele nocive ale acestora asupra organismului uman. Revistele de specialitate se înghesuie să dea sfaturi, nutriţioniştii elaborează felurite regimuri bazate pe alimente „sănătoase”, iar Uniunea Europeană limitează cantitatea de pesticide pentru carne, lapte, legume şi fructe, condimente şi chiar furaje pentru animale.
Mulţi dintre consumatori au descoperit, însă, că multe dintre produsele de pe rafturi, chiar dacă respectă cerinţele prevăzute de lege, nu sunt benefice pentru să