Lucrările la “Cathedral Plaza”, blocul-turn construit în parcul situat lângă Catedrala “Sfântul Iosif”, au fost oprite printr-o hotărâre judecătorească, însă nu n-a mai întâmplat nimic de atunci. Ridicată ilegal pe spaţiul verde, clădirea mamut a revoltat multă lume, protestele ajungând până la Parlamentul European. Parcul a fost defrişat, zeci de copaci fiind tăiaţi. Pe cei aproximativ 2000 de metri pătraţi a apărut o construcţie, înaltă de 18 etaje. Senatorul PC, Marius Marinescu, a depus la Senat, săptămâna trecută, o propunerea legislativă ce urmăreşte exproprierea pentru cauză de utilitate publică a terenului în cauză şi a construcţiilor proprietate privată edificate pe spaţiul verde, cu scopul revenirii la destinaţia anterioară, de parc public, cu amenajarea unor alei pietonale, a unor spaţii de punere în valore a patrimoniului arhitectural, cultural şi istoric.
SPRIJIN
Iniţiativa este susţinută şi de Fundaţia Eco-Civica. “Noi dorim revenirea terenului la funcţiunea iniţială de parc, cu amenajări care să satisfacă cerinţele celor peste 130.000 de cetăţeni, semnatari ai petiţiei privind amenajarea suprafeţei respective ca spaţiu verde”, ne-a spus Nicolae Rădulescu Dobrogea, preşedintele fundaţiei. Parlamentul European a adoptat o declaraţie scrisă în care se solicită luarea unor măsuri de protecţie a Catedralei Romano-Catolice “Sfântul Iosif”. În acest document, deputaţii europeni au condamnat ferm construcţia ilegală a acestei clădiri, care pune în pericol două edificii ale Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti: Catedrala “Sfântul Iosif” şi palatul mitropolitan romano-catolic, ambele înscrise pe lista monumentelor istorice de arhitectură din România.
Lucrările la “Cathedral Plaza”, blocul-turn construit în parcul situat lângă Catedrala “Sfântul Iosif”, au fost oprite printr-o hotărâre judecătorească, însă nu n-a mai întâmplat nimic