În sălile cu jocuri electronice, care au împânzit majoritatea oraşelor, vin oameni cu mulţi bani, dar şi persoane care-şi trăiesc viaţa de azi pe mâine. Sursa: Cosmin Marinescu
Organizarea vieţii în funcţie de satisfacerea unor vicii este o tendinţă vizibilă în viaţa multor români. Cazinourile de cartier care au împânzit peste noapte majoritatea oraşelor sunt un viu exemplu al acestor tendiţe. Din ce în ce mai mulţi români devin dependenţi de maşinăriile de jocuri electronice şi ajung să piardă mii de euro pe zi.
Cerşetori şi milionari cu aceeaşi pasiune
Angajaţii cazinourilor spun că au clienţi din toate păturile sociale, de la oameni cu foarte mulţi bani şi funcţii importante până la cei care-şi trăiesc viaţa la limita subzistenţei.
„Am o clientă care nu poate să meargă şi se deplasează cu un scaun cu rotile. Cerşeşte la câţiva metri de cazinou şi când strânge ceva bani vine să joace aici. Deşi este tragic, ea spune că aici este singurul loc unde se mai poate bucura. Un alt exemplu este un băiat care joacă aproape zilnic. Ca să facă rost de bani, şterge parbrizele maşinilor care trec prin intersecţia din faţa cazinoului. Pe de altă parte, aici vin şi avocaţi sau doctori ori afacerişti, care au foarte mulţi bani şi sunt pasionaţi de pokerul electronic ori de alte jocuri interactive“, povesteşte Mihai D., şef de sală al unui cazinou din zona Apărătorii Patriei, din Capitală.
Diana Frunză, arhitect peisagist, din Bucureşti, merge în astfel de cazinouri de cinci ani. Prima dată, a fost cu nişte prieteni. Au vrut să încerce ceva nou. S-au jucat câteva ore şi au plecat. A revenit abia după jumătate de an, când s-a despărţit de soţ. „Am căutat ceva care să mă ajute să trec mai uşor prin acest episod extrem de dureros“, spune Diana Frunză.
Acum, ea a ajuns să joace de patru ori pe săptămână. Stă