Criza financiara din Statele Unite va intensifica tendinta de reducere a fenomenului de migratie care inceput in urma cu doi ani, a anuntat filiera hispanica a Institutului de Cercetare Pew, relateaza AFP. Potrivit unor statistici recente, aproximativ trei milioane de persoane, din populatia totala de 8,3 milioane de locuitori ai orasului New York, sunt nascute in strainatate, circa 51,7 la suta dintre ei provenind din America Latina, 26,1 la suta din Asia, iar 17,3 la suta din Europa. Conform diverselor surse, numarul persoanelor care au patruns in mod clandestin in tara se ridica la cateva sute de mii de persoane.
Pentru a-si indeplini visul american, persoanele care veneau din Mexic si care au dorit sa patrunda clandestin in Statele Unite au trebuit sa plateasca aproximativ 7.000 de dolari, iar cele din Ecuador 15.000 de dolari. "Nu am gasit nimic de lucru. Timp de o saptamana, am muncit numai o zi sau doua", a declarat Miguel Gonzales, in varsta de 48 de ani, care si-a parasit in urma cu doua luni sotia si cei patru copii care locuiesc in orasul Peubla, din Mexic, pentru a merge la New York. Solicitarile de forta de munca in domeniul constructiilor se vor diminua. "Restaurantele, spalatoriile si saloanele de cosmetica vor fi mai putin solicitate", a declarat seful departamentului de sociologie a Colegiului Queens, demograful Andrew Beveridge. Potrivit sociologului de la Hunter College din New York, Nancy Foner, criza creditelor va afecta familiile imigrantilor care incearca sa-si achizitioneze o casa.
Criza financiara din Statele Unite va intensifica tendinta de reducere a fenomenului de migratie care inceput in urma cu doi ani, a anuntat filiera hispanica a Institutului de Cercetare Pew, relateaza AFP. Potrivit unor statistici recente, aproximativ trei milioane de persoane, din populatia totala de 8,3 milioane de loc