Piaţa românească de comunicaţii electronice va atinge în acest an valoarea de 7 miliarde de euro, suma incluzând atât serviciile telecom şi poştale, cât şi cheltuielile pe infrastructură, Piaţa românească de comunicaţii electronice va atinge în acest an valoarea de 7 miliarde de euro, suma incluzând atât serviciile telecom şi poştale, cât şi cheltuielile pe infrastructură, a declarat Liviu Nistoran, preşedintele Autorităţii Naţionale de Comunicaţii.
El a menţionat, în altă ordine de idei, că se aşteaptă ca introducerea portabilităţii numerelor să relanseze competiţia pe piaţa locală de telefonie fixă şi mobilă.
Milioane de europeni au schimbat operatorul
De ieri, utilizatorii de servicii telecom din România pot alege un alt furnizor de servicii fără să piardă numărul de telefon.
Procedura de transfer a numerelor durează cel mult 10 zile, faţă de 30, cât aştepţi în alte state UE. Aproape 47 de milioane de persoane din 23 de state membre UE au renunţat la serviciile unui operator de telefonie mobilă în favoarea altuia fără schimbarea numărului actual, a declarat purtătorul de cuvânt al comisarului UE Viviane Reding, Martin Selmayr.
Cele mai mari procente de numere mobile portate, conform datelor statistice din luna octombrie, se înregistrează în Finlanda - 68,18% şi în Danemarca - 42,06%. De asemenea, Spania şi Italia consemnează rate ridicate în privinţa portabilităţii, respectiv 27,3% (13,4 milioane de numere) şi 16% (peste 14 milioane de numere.