România este mai dulce! Pentru că ciocolata şi îngheţata de lux Venchi au venit şi la noi.
Toamna aceasta am avut privilegiul de a intra în “sufletul” ciocolatei italieneşti, alături de George Bălan, directorul general al filialei de la noi. O ciocolată veritabilă se bazează pe patru valori: calitate, prospeţime, specializare şi cultură. Aceasta este lecţia pe care am învăţat-o după ce am trăit o experienţă unică a gustului.
Experienţa “pistache”
Gelato de fistic, un gust pe care cu siguranţă nu îl uiţi uşor. Reţeta este simplă şi totul pare un joc dacă ai toate instrumentele necesare. Şi mai mult decât atât, este garantat 100% pentru că totul este pe bază de ingrediente naturale. Lapte, o pungă de bază (praf pentru gelato, special adus din Italia) şi cel mai renumit tip de fistic, acestea sunt ingredientele pe care le-au pregătit şi le-au introdus în maşină, la momentul potrivit, Marian Tincă şi Ionuţ Creţoiu, cei care au făcut demonstraţia culinară. De restul se ocupă aparatul de producere a îngheţatei, una dintre verigile echipamentului de nouă generaţie, care face ca acest răcoros desert să fie gata în aproximativ jumătate de oră. După un mic popas în aparatul de răcire rapidă, gelato este ornat cu bucăţi de fistic şi aşezat în vitrina frigorifică. De acolo îi ademeneşte pe iubitorii de senzaţii... reci.
Calitatea are multe arome
În chocogelaterie vă mai puteţi răcori cu alte 40 de arome: gelato de pere, mere, banane, caise, mure, smochine, kaki, lămâi etc. Îngheţata cu bază de fructe este preparată numai din apă, ca un şerbet.
Apoi sunt numeroase creme, create după reţete în care totul stă sub semnul echilibrului. “Dolce di latte” este o cremă din lapte şi concentrat de caramel. Este specifică Argentinei, dar la începutul secolului al XXI-lea a pătruns şi în Europa de Vest. “Caramel Cream” este inspirată de tradiţia s