Deşi la mijlocul lunii septembrie s-a dat startul la depunerea proiectelor pentru trei măsuri care vizează dezvoltarea rurală, oltenii nu se înghesuie să aplice pentru banii europeni.
Persoanele interesate să îşi dezvolte o afacere cu banii de la UE au la dispoziţie, începând din septembrie, alte două măsuri recent negociate. În baza Măsurii 312 se acordă sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi, iar prin Măsura 313 sunt încurajate activităţile turistice. Până în prezent, cinci persoane s-au arătat interesate de atragerea fondurilor europene pentru a investi în domeniul turismului.
Au venit, s-au interesat şi au plecat. Nimeni nu a depus vreun proiect până în prezent. În rest, multă linişte. Ghidurile solicitantului au apărut şi ele în formă definitivă. Documentele conţin cerinţele şi condiţiile în care proiectele pot fi întocmite şi pot deveni eligibile.
UE ne roagă cu bani
Deşi a trecut aproximativ o lună de la startul începerii sesiunii pentru depunerea proiectelor pentru dezvoltare rurală, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Olt nu a fost înregistrată depunerea nici unui proiect. „Au fost câteva persoane interesate, însă, până în prezent, nu s-a primit nici un proiect“, a declarat Constantin Oprea, directorul Oficiului.
Se mai doreşte ca, în viitor, alte trei măsuri ce facilitează finanţarea proiectelor europene să devină active. Este vorba de Măsura 112 - instalarea tinerilor fermieri, Măsura 142 - înfiinţarea grupurilor de producători şi Măsura 141 - sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă.
Până în 2013, România trebuie să absoarbă aproape nouă miliarde de euro de la Uniunea Europeană.
Deşi la mijlocul lunii septembrie s-a dat startul la depunerea proiectelor pentru trei măsuri care vizează dezvoltarea rurală, oltenii nu se înghesuie să aplice pentru