Tusea îţi creează neplăceri? La serviciu, acasă, persoanele de lângă tine sunt deranjate de faptul că tuşeşti întruna? Medicina naturistă îţi sare în ajutor şi de data aceasta. 1 Eucaliptul înlesneşte expectoraţia
Infuzii, siropuri din plante, tincturi, ulei esenţial, cataplasme…Împotriva tusei există o gamă largă de remedii naturiste. Fie că este vorba despre o tuse seacă sau productivă, toate acestea merg pe acelaşi principiu: să te ajute să expectorezi şi să elimine microbii.
O plantă care are proprietăţi expectorante, antibacteriene şi care se poate întrebuinţa în multe moduri este eucaliptul. Infuzia din eucalipt se prepară prin adăugarea a 2-3 grame de plantă uscată la o cană cu apă fierbinte. Se beau zilnic două căni de ceai. Infuzia rece poate fi folosită şi sub formă de gargară, de trei ori pe zi. De asemenea, poţi întrebuinţa eucaliptul şi sub formă de ulei esenţial. Atenţie, se administrează între 2 şi 6 picături pe zi, nu mai mult!
Te gândeşti la inhalaţii? Nimic mai simplu! Dizolvă 4-6 picături de ulei esenţial în 150 ml de apă fierbinte şi inhalează aburii pentru câteva minute.
2 Cimbrul dezinfectează căile respiratorii
Tusea sâcâitoare trece şi cu ceaiul din cimbru, o plantă cu proprietăţi bronhodilatatoare şi antimicrobiene. Aceasta se prepară din două linguriţe de ceai la o cană cu apă caldă şi se beau două căni zilnic. Este indicat să îndulceşti ceaiul cu miere, deoarece mierea este antioxidant şi antimicrobian. De asemenea, mierea este recomandată în cazul tusei, fiindcă duce la o hiperscreţie a salivei şi a mucusului. Iar conţinutul mare de zahăr creşte nivelul de substanţe calmante pe care corpul nostru le produce.
3 Lemnul dulce fluidizează secreţiile
Tinctura din lemn dulce fluidizează secreţiile bronşice şi te ajută să expectorezi. Diluează