Soţia antrenorului Walter Zenga este o cititoare înfocată şi vrea să scrie o carte. Am provocat-o la o discuţie despre pasiunea ei. Raluca povesteşte câteva lucruri despre cărţile pe care le-a citit şi îşi spune părerea despre vedetele care scriu. Raluca Zenga a făcut cunoştinţă cu cărţile prin intermediul părinţilor ei. „De la o vârstă fragedă m-au «împrietenit» cu lectura, de la cărţi de aventură, science-fiction şi călătorii pline de fantezie în copilărie până la statica fermecătoare a nuvelelor lui Bassarabescu, macabrul lui Gala Galaction şi naturalismul lui Emile Zola, cu «Bucuria de a trăi», care mi-au însoţit adolescenţa”, povesteşte vedeta, care a început să îşi aleagă singură cărţile pe la aceeaşi vârstă.
Momentan, Raluca se foloseşte de lectură ca sursă de informaţii. „Caut cărţi care să-mi completeze cunoştinţele de Orientalistică, cărţi despre istoria religiilor sau ale unor mari personalităţi poltice, precum Benazir Bhutto, fostul prim-ministru al Pakistanului, şi Kemal Mustafa Ataturk, fondatorul Turciei moderne, sau cărţi de călătorie care să te transporte în lumi de un magnetism aparte”, spune soţia lui Walter Zenga, pe care o atrag cel mai mult statele Asiei Centrale şi ale Orientului Mijlociu. Favoritele ei în acest domeniu sunt cărţile lui Colin Thubron, „Umbre pe Drumul Mătăsii” şi „Inima pierdută a Asiei”.
Un blog „Superficial”
Blogul Ralucăi, www.superficiala.com, a fost creat iniţial ca o arhivă virtuală în care să păstreze articole scrise pentru o revistă.
„Mi-am dat seama că pot continua să-mi public ideile propunându-le în acest format de lectură virtuală. Şi aşa am lansat Superficiala, un blog care primeşte zilnic vizite din toata lumea”, spune Raluca. „Superficiala este un blog jurnalistic, nu un blog de vedetă, eu tratez argumente de interes internaţional încheie «superficiala», t