Naturalul este bun, chiar şi în industria frumuseţii. De acord, dar cât de sigur poţi fi că foloseşti într-adevăr un produs bio? Iată ce trebuie să ştii pentru a nu cădea în capcana aşa-ziselor cosmetice naturale. Cât de naturale sunt „cosmeticele naturale”?
Pentru a fi cu adevărat naturale, produsele cosmetice trebuie să întrunească nişte condiţii clare: aproape toate ingredientele să fie de origine naturală, iar compuşii chimici nu trebuie să fie folosiţi în procesul de fabricare. Dacă produsul conţine paraben, parafină, fenoxietanol, lanolină, parfumuri sau coloranţi de sinteză, este la fel de dăunător ca unul sintetic.
Ingredientele naturale dispar sau nu au niciun efect dacă produsul care le conţine este în mare parte sintetic. Din păcate, tot mai multe companii din industria cosmeticelor înşală încrederea clienţilor prin afişarea etichetei „natural”, chiar dacă adaugă doar unul sau două ingrediente din natură, restul fiind substanţe chimice.
Compuşii chimici din creme ajung în sânge
Studiile arată că produsele de îngrijire convenţionale, fabricate cu ingrediente petrochimice şi alte substanţe sintetice, sunt în mare parte responsabile pentru problemele dermatologice cu care se confruntă mulţi consumatori. Mai grav este că substanţele chimice din cosmeticele pe care le folosim sunt absorbite de piele şi distribuite în organism prin sânge.
Cercetătorii au semnalat existenţa substanţei paraben în ţesuturile extrase de la pacientele cu cancer de sân. Potrivit studiilor, aceşti conservanţi chimici s-ar fi acumulat în ţesuturile mamare prin folosirea în exces a deodorantelor.
Cum recunoşti produsele naturale?
În primul rând, citeşti eticheta. Printre ingredientele acestor cosmetice nu trebuie să se regăsească niciun conservant sau parfum. În al doilea rând, textura