Conform analizei eJobs, cererea unui loc de muncă din partea tinerilor este de nouă ori mai mare decât oferta
Tinerii români îşi caută din ce în ce mai mult un loc de muncă pe perioada studenţiei, majoritatea dorind un job part-time. Conform unei analize realizate de eJobs, cererea de locuri de muncă venită din partea studenţilor, prin intermediul pieţei de recrutare online, este de nouă ori mai mare decât oferta firmelor dispuse să angajeze tineri.
În primele zece luni ale acestui an, pe site-ul eJobs au fost publicate 30.000 de locuri de muncă destinate tinerilor aflaţi pe băncile facultăţii, 85% dintre angajatori fiind companii româneşti. Reprezentând o cincime din totalul joburilor oferite, domeniul IT şi cel al vânzărilor sunt cele mai căutate de către studenţi, fiind totodată şi cele mai avantajoase din punct de vedere financiar. Salariul lunar aferent unui loc de muncă part-time, în respectivele specializări, este cuprins între 300 şi 500 de euro, spun reprezentanţii eJobs, nemailuând în calcul alte potenţiale beneficii, precum bonurile de masă, abonamentele la săli de fitness, voucherele de călătorie sau programele de instruire.
Marketingul ocupă locul al doilea din punctul de vedere al ofertei, cu 15%, în timp ce segmentul relaţiilor cu clienţii reprezintă 13%.
Studiul mai arată că principalele motive pentru care studenţii se hotărăsc să se angajeze sunt dorinţa de a se putea întreţine singuri, fără a mai depinde financiar de părinţi, şi încercarea de a acumula experienţă încă din timpul facultăţii, astfel încât să-şi poată găsi cu uşurinţă, după absolvire, un job cu normă întreagă. eJobs.ro este liderul pieţei de recrutare online din România, înregistrând săptămânal în medie 500.000 de vizitatori şi beneficiind de o bază de date de 1.500.000 de CV-uri. (R.F.)
Conform analizei eJobs, cererea unui loc de muncă din partea ti