Grupul de Consilieri Obşteşti a luat fiinţă printr-o hotărâre a Consiliului Local şi reprezintă versiunea apolitică a consilierilor propuşi de partide. Au mai mult timp liber pentru a lua străzile la picior şi nu răspund strict de sarcini comunitare. Ei suplinesc lipsa de personal de la nivelul direcţiilor şi serviciilor din cadrul Primăriei Braşov şi au datoria de sesiza toate problemele întâlnite în zonele pe care le păzesc.
Peste 20 de consilieri
Ieri, primarul George Scripcaru i-a invitat pe cei peste 20 de consilieri să facă cunoştinţă cu sala de consiliu de la etajul I al Primăriei, precum şi cu şefii de direcţii şi servicii subordonate municipalităţii. „Oamenii sunt pensionari în marea lor majoritate, au o foarte mare disponibilitate ca timp, iar eu sunt bucuros că mai am un rând de consilieri care să mă ajute în rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm în Braşov”, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.
„Cunosc fiecare stradă, fiecare colţişor”
Reprezentanţii primarului în cartiere au fost aleşi „pe sprânceană”, dintre cei care au mai sesizat de-a lungul timpului problemele apărute pe strada lor. Consilierii obşteşti au mai avut contacte cu administraţia publică, majoritatea fiind şefi de asociaţii. Acum, ei au avansat de la nivelul de şef de scară la cel de şef de cartier. Alţii au avut funcţii în diferite asociaţii sau societăţi. Petru Ţuplea, consilier pentru cartierul Astra, a fost director la IUS, Vasile Zăhărescu, din Schei, este şi preşedinte al Sindicatului Pensionarilor. Alţii nu au avut funcţii de conducere, însă au abilităţi serioase pentru această funcţie. „Cartierul îl cunosc destul de bine. Eu m-am născut în acest cartier. Din Hărmanului până în Zizinului şi până în Toamnei, îl cunosc perfect. Fiecare stradă, fiecare colţişor”, ne spune Toader Gheorghe, consilier obştesc în cartierul