Cu umor, „poimâine alaltăieri” reuşeşte să construiască o imagine posibilă asupra vieţii de peste zeci de ani
Fumatul a fost de mult trecut în afara legii. Ultima ţigară din lume va fi fumată doar cu preţul condamnării la moarte. În lume nu mai există decât vegetarieni şi nici măcar reţetele după care se prepara odată carnea nu mai pot fi găsite nicăieri. A trecut de mult vremea în care maturii adoptau copii. Acum copiii adoptă adulţi. Toate acestea se întâmplă în „poimâine alaltăieri”, una din cele două recente premiere ale Teatrului Mic. „Ideea de bază a spectacolului a fost un exerciţiu de imaginaţie: ce se va întâmpla cu noi în 20, 30, 50 de ani şi în ce măsură ceea ce facem acum va avea un efect mai târziu” spune autoarea textului şi regizoarea spectacolului, Gianina Cărbunariu.
Pornind de la banale întâmplări, de la banalele obiecte ale vieţii de zi cu zi, regizoarea reuşeşte, cu umor şi fără vreo nuanţă moralizatoare, să construiască o imagine posibilă asupra vieţii de peste zeci de ani. Fie şi doar pentru că este atât de diferit de orice alt spectacol care se joacă în teatrele din România, „poimâne alaltăieri” trebuie neapărat trecut pe lista spectacolelor „de văzut”.
„Interzis sub 18 ani”, celalaltă premieră a Teatrului Mic, pune în discuţie relaţiile părinţilor cu copiii lor adolescenţi. În piesa Michaelei Michailov, pusă în scenă de Ioana Păun, un bărbat de 40 de ani are de-a face cu două fete de 17 ani. Una îi este fiică, cealaltă iubită. Şi toţi trei sunt forţati de împrejurări să petrecă un timp în aceeaşi garsonieră. Deşi diferite ca structură şi aspiraţii, fetele ajung, în cele din urmă, să facă front comun în faţa adulţilor. (R.B.)
Cu umor, „poimâine alaltăieri” reuşeşte să construiască o imagine posibilă asupra vieţii de peste zeci de ani
Fumatul a fost de mult trecut în afara legii. Ultima ţigară din