Sibiul, Capitala Culturală Europeană din 2007, emană un parfum de epoci apuse şi are un accent de modernitate, care îndeamnă vizitatorul să-l exploreze.România are multe locuri frumoase care merită explorate, printre ele şi Sibiul. Situat în sudul Transilvaniei, oraşul medieval străjuieşte la poalele Munţilor Făgăraş de mai bine de nouă secole, ca un paznic la porţile acestei provincii legendare. Odată ce ai păşit pe aceste meleaguri, te învăluieşte un aer medieval creat de arhitectura caselor de piatră cu acoperişuri de ţiglă, perfect aliniate de-a lungul străzilor şi cu grădini în spate. Este o tradiţie asociată Europei Centrale, total diferită de ceea ce se găseşte în restul României.
Prima atestare, la 1191 Prima atestare istorică a aşezării este un document scris în 1191 de Papa Celestin III. Sibiul era cunoscut în vechime sub numele de Hermannsdorf, apoi, după ce a obţinut rangul de civitas (oraş), în 1366, s-a numit Hermannstadt. În 1919, la un an după ce Transilvania s-a întors la patria-mamă, a primit numele de Sibiu. Oraşul care a rezistat unui asediu condus de sultanul Murad II, în 1438, se poate lăuda cu primul spital din România, prima şcoală atestată documentar, primul muzeu, prima farmacie şi prima fabrică de hârtie. Prima carte în limba română a fost tipărită la Sibiu şi tot aici au avut loc primele experimente cu rachete din lume.
Cel mai mare muzeu în aer liber din Europa Oraşul ascunde multe frumuseţi, singura posibilitate de a le descoperi fiind să porneşti într-o călătorie de explorare. Un punct de pornire bun ar fi Complexul Muzeal Naţional Astra, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Deschis în 1967, acest muzeu etnografic se întinde pe 96 de hectare şi încântă vizitatorii cu cele 340 de clădiri, printre care mori de apă şi vânt, prese imense de vin, fructe şi ulei, fierării şi alte structuri reprezentând stiluri arhitectu