Reprezentantii casei de avocatura Salans, unul dintre cei mai activi jucatori straini de pe piata locala, apreciaza ca jucatorii de profil au nevoie de o reorientare, pe fondul incetinirii anumitor domenii de activitate, precum real estate si fuziuni si achizitii, si al cresterii numarului de litigii, restructurari si chiar imprumuturi intrate in impas.
"Cine se va repozitiona cat mai repede si va veni cu un produs bun va avea de castigat. In ce priveste Salans, ne orientam pentru a oferi produse de restructurare si renegociere a imprumu-turilor care au intrat deja in impas: va fi interesul atat al creditorului, cat si al debitorului de a se evita incalcarea contractului", apreciaza Anda Todor, unul dintre cei doi managing partneri ai biroului Salans din Bucuresti.
Acest lucru implica domenii diferite ale dreptului, precum finantare, real estate, insolventa, dreptul muncii, litigii si chiar mai multe jurisdictii in unele cazuri, favorizand firmele internationale.
"Au incetinit pietele de capital si cele imobiliare, dar va fi in continuare mult de lucru pe cor-porate, infrastructura, parteneriate public-private, energie. Vrem sa profi-tam de oportu-ni-tatile aparute in urma crizei. In Ru-sia, spre exemplu, am recrutat avocati de la firme care se retrageau de pe piata", spune Dariusz Oleszczuk, global managing partner al Salans.
Salans are in biroul de la Bucuresti 40 de avocati si analizeaza atent oportunitatile pe care situatia actuala le creeaza pentru recrutarea unor noi avocati. La nivelul cifrei de afaceri, reprezentantii firmei declara ca inregistreaza un avans de 15% fata de anul trecut, neprecizand insa valoarea veniturilor incasate.
"Birourile noastre din Europa Centrala si de Est sunt una dintre armele puternice, unde avem un istoric si, in plus, sunt si foarte profitabile. Biroul din Bucuresti este pe locul sase in terme