O persoana demna de incredere, generoasa si prietenoasa are intotdeauna mainile calde. Potrivit ultimelor studii ale psihologilor, caldura fizica este strans legata de cea sufleteasca.
"Temperatura fizica reprezinta masura pentru comportamentul pe care il avem fata de cei din jur. Este motivul pentru care putem observa caldura sufleteasca a celorlalti", a spus psihologul John Bargh pentru Livescience.
La studiu au participat mai multi studenti. Oamenii de stiinta au testat caldura fizica si psihica a voluntarilor prin aplicarea unui chestionar, cu intrebari legate de personalitatea lor, in timp ce aveau in mana fie un cub de gheata fie o cana de cafea fierbinte.
Rezultatele chestionarului aplicat au aratat ca raspunsurile acordate au fost in mod semnificativ mai generoase si calde in momentul in care participantii aveau in mana cana de cafea fierbinte.
Raspunsurile acordate intrebarilor care nu vizau personalitatea individului nu au diferit de la cei care aveau in mana cana de cafea fierbinte la cei care aveau cubul de gheata.
Potrivit psihologilor, caldura fizica si cea sufleteasca au, la nivel cerebral, acelasi izvor. Studiile au aratat ca partea de creier responsabila pentru perceperea caldurii fizice este cea care raspunde de caldura sufleteasca.
"Este o asociere pe care toti o invatam inca din copilarie. Cand un copil plange, parintele il tine strans in brate, ca o dovada a afectiunii. Totodata temperatura fizica creste, iar cele doua notiuni sunt implicite", a mai spus Bargh.
Specialistii au explicat rezultatul studiilor prin legatura care se creaza la nivelul memoriei afective in momentul in care corpul nostru este incalzit.
O persoana demna de incredere, generoasa si prietenoasa are intotdeauna mainile calde. Potrivit ultimelor studii ale psihologilor, caldur