Anul 2009 va fi dificil pentru industria alimentară, deoarece au crescut costurile de creditare, care afectează atât consumatorii, cât şi firmele din domeniu.
“Avem pe de-o parte dificultăţile consumatorilor care îşi văd scăzând banii disponibili pentru cumpărături, întrucât creşte costul creditării, şi avem şi noi creditele noastre, care devin mai scumpe”, a spus Mihai Vişan, directorul executiv al Romalimenta. El a adăugat că multe firme au apelat la investiţii prin Programul SAPARD şi la credite pentru aceste proiecte. Un factor pozitiv îl constituie anul agricol bun, care a permis aprovizionarea cu materii prime.
Anul 2009 va fi dificil pentru industria alimentară, deoarece au crescut costurile de creditare, care afectează atât consumatorii, cât şi firmele din domeniu.
“Avem pe de-o parte dificultăţile consumatorilor care îşi văd scăzând banii disponibili pentru cumpărături, întrucât creşte costul creditării, şi avem şi noi creditele noastre, care devin mai scumpe”, a spus Mihai Vişan, directorul executiv al Romalimenta. El a adăugat că multe firme au apelat la investiţii prin Programul SAPARD şi la credite pentru aceste proiecte. Un factor pozitiv îl constituie anul agricol bun, care a permis aprovizionarea cu materii prime.