Pentru a-şi păstra proprietăţile nutritive, ouăle pot fi preparate în mai multe feluri. Timpul de fierbere se socoteşte din momentul în care apa începe să clocotească. Ouăle se pun la fiert numai în apa rece. 3 minute – ca să fie moi; 4 minute – ca să fie cleioase; 6 minute – ca să fie tari.; 10 minute – ca să fie foarte tari. 100 g ou ne furnizează: 12 g proteine; un g glucide; 11 g grăsimi; 130 mg sodiu; 130 mg potasiu; 12 mg magneziu; 200 mg fosfor; 50 mg calciu; două mg fier; 40 micrograme caroten; 0,12 micrograme vitamina B6; 2,1 micrograme vitamina B12; 1,7 micrograme vitamina D; 1,2 mg vitamina E; 47 micrograme acid folic.
Ingrijirea plantelor de apartament
- Frunzele plantelor sunt acoperite de insecte albe? Asezati langa ghivece cartonase galbene unse cu lipici. Musculitele sunt atrase de aceasta culoare si se vor lipi.
- Frunzele plantei ornamentale se ingalbenesc? Schimbati-i pozitia, evitati curentul si indepartati-o de sursele de caldura.
- Ghiveciul pentru flori trebuie sa fie din lut ars pentru ca sunt usoare, poroase, lasa planta sa respire.
- Volumul ghiveciului trebuie sa fie raportat la marimea plantei, altfel planta se ofileste.
- Ghiveciul nu trebuie asezat niciodata direct pe o farfurie pentru ca se astupa gaura de drenaj, se formeaza exces de apa si radacinile plantelor se putrezesc.
Pentru a-şi păstra proprietăţile nutritive, ouăle pot fi preparate în mai multe feluri. Timpul de fierbere se socoteşte din momentul în care apa începe să clocotească. Ouăle se pun la fiert numai în apa rece. 3 minute – ca să fie moi; 4 minute – ca să fie cleioase; 6 minute – ca să fie tari.; 10 minute – ca să fie foarte tari. 100 g ou ne furnizează: 12 g proteine; un g glucide; 11 g grăsimi; 130 mg sodiu; 130 mg potasiu; 12 mg magneziu; 200 mg fosfor; 50 mg calciu; două mg fier; 40 micrograme caroten; 0,12 microgram