Compania americana Teradata, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de stocare a informatiilor digitale, are in plan extinderea afacerilor din estul Europei, una din tinte fiind si Romania.
Teradata, companie americana furnizoare de solutii de stocare a datelor, vizeaza in special companiile mari si sectorul guvernamental din estul Europei.
"Principalii jucatori pe care ii vizam in Europa de Est sunt in general companii care pun accent pe importanta datelor statistice pentru evolutia businessului in viitor", a declarat Herman Wimmer, presedintele Teradata responsabil de regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). "Degeaba tintim o companie de dimensiuni foarte mari al carei management nu vede importanta acestei coordonate", a adaugat el.
Wimmer a subliniat de asemenea o alta tendinta in industrie - faptul ca modelele de business incep sa se schimbe - in telecom spre exemplu utilizatorii plateau numai minutele de convorbire, spune el. "Acum, putem cumpara muzica, jocuri si aplicatii, ne uitam la televizor si primim reclame."
Comparativ cu jucatorii din Statele Unite, companiile europene sunt mai conservatoare in ceea ce priveste adoptarea noilor tehnologii. "De asemenea, scala la care operam in Europa este mai mica. Acest lucru se va schimba insa pe masura ce vor avea loc mai multe fuziuni si consolidari in urmatorii ani", spune Wimmer.
Cel mai recent sistem de stocare lansat de Teradata are o capacitate de pana la 50 de petabytes (aproximativ 50 de milioane de gigabytes) si un pret de pornire de 16.500 de dolari (peste 12.000 de euro) per 1.000 de gigabytes. Conceput pentru aplicatiile software care gestioneaza un volum foarte mare de informatii, produsul vizeaza segmentul high-end al pietei si ar putea atrage clienti din randul operatorilor de telefonie mobila sau jucatorilor din manufacturing. Bazat pe sistemul d