- Făina nu mai face gărgăriţe dacă puneţi în ambalajul unde o ţineţi 1-2 căţei de usturoi curăţaţi.
- Resturile de brânză şi de caşcaval nu trebuie aruncate. Băgaţi-le la cuptor până încep să se înmoaie, amestecaţi-le, apoi întindeţi-le pe pâine prăjită. E un fel de mâncare delicios şi rapid.
- Uleiul rămas în urma prăjitului (cartofii la ceaun, de exemplu) se păstrează curat dacă după fiecare întrebuinţare se pune în el, cât este încă fierbinte, un albuş de ou. Prăjindu-se, acesta atrage la suprafaţă toate resturile. Nu folosiţi mai mult de patru ori acelaşi ulei. Acoperiţi vasul în care-l păstraţi, fiindcă altfel râncezeşte.
- Nu vă ajunge făina de prăjituri: dublaţi-o cu amidon de cartofi.
- Nu mai aveţi ou pentru uns prăjiturile: folosiţi lapte.
- Carnea pe care aţi pus-o la fezandat s-a înmuiat prea tare: spălaţi-o cu suc de lămâie.
- Legumele s-au ofilit: înmuiaţi-le câteva minute în apă călduţă şi îşi vor redobândi aspectul iniţial.
Legumele veştejite, deshidratate, îşi revin dacă se curăţă partea uscată, se stropesc cu apă, se învelesc într-un prosop şi se ţin o oră la frigider.
Roşiile rămân mai multă vreme proaspete dacă le aşezaţi în frigider pe o hârtie de ziar, cu codiţele în jos.
Dacă roşiile sunt prea moi ţineţi-le un sfert de oră în apă rece, iar înainte de a le tăia umeziţi cuţitul.
Ridichile se păstrează proaspete dacă se pun cu frunzele în apă rece.
- Butoaiele pentru varza care au prins miros se ard in interior cu o flacara de la o butelie de voiaj, dupa care se spala cu
o perie pentru scanduri.
- Faina cernuta inainte de a fi folosita la prajituri face aluatul mai fraged.
- Borcanele de gem sau dulceata lasate doua- trei zile nelegate la gura, nu fac mai mucegai.
- Un sfert der lingurita de sare de lamaie pusa in dulceata inainte de a fi luata de pe foc nu prinde