Credeţi că mâncaţi sănătos? Ştiţi însă ce se ascunde cu adevărat în spatele hranei aşa-zis sănătoase sau al ambalajelor îmbietoare?
Credeţi că mâncaţi sănătos? Ştiţi însă ce se ascunde cu adevărat în spatele hranei aşa-zis sănătoase sau al ambalajelor îmbietoare?
Chiar şi cei care consideră că mănâncă sănătos au zilnic pe masa lor alimente ce conţin două substanţe cu potenţial cancerigen: acrilamida şi dioxina. Până şi banala apă de băut conţine de multe ori clor care generează în organism eliberarea radicalilor liberi, care cauzează distrugeri ale celulelor şi are un potenţial cancerigen major. Clorul mai este suspectat că înlesneşte depunerile de grăsimi pe artere, principala cauză a bolilor de inimă.
Substanţa cancerigenă din pâinea prăjită
Acrilamida este o substanţă cancerigenă şi se ascunde în orice aliment care a suferit încălzire peste 120 de grade. O găsim în cartofii prăjiţi, în pâinea prăjită de la micul dejun, dar şi în cafea, ale cărei boabe sunt prăjite. Dacă se ajunge la 170 de grade, creşte şi mai mult nocivitatea. Atenţie la mult iubitele şniţele şi la orice cumpăraţi din comerţ gata preparat sau care a suferit prelucrare termică!
Dioxina se găseşte aproape peste tot
Această substanţă extrem de toxică pare să fie nelipsită. Se găseşte din ce în ce mai des în peşte, lapte, carne, ouă, ulei şi, nu în ultimul rând, în laptele matern. Bineînţeles, cantitatea de dioxină din aceste alimente este foarte mică, efectele negative fiind vizibile doar în timp.
Această substanţă provine din poluarea industrială, dar o conţin şi anumite produse pentru îngrijirea plantelor. Ea este nu numai cancerigenă, dar acţionează asupra sistemului imunitar, slăbindu-i eficienţa. Are efect dăunător şi asupra ficatului şi a sistemului nervos. Pentru a evita dioxina, încercaţi să cumpăraţi produse care provin din zone nepoluate.
Gli