Un loc de joacă din cartierul craiovean George Enescu este pe punctul de a cădea pradă gunoaielor care nu mai au loc în tomberoanele din apropiere. Craiovenii nepăsători contribuie vârtos la întinderea infecţiei, aruncând pe jos orice, de la moloz la tescovină.
Craiova a rămas mult în urma altor oraşe în privinţa amenajării locurilor de joacă, mai ales din pricină că terenurile dintre blocuri au fost retrocedate înainte de a fi declarate de utilitate publică. Din lipsă de spaţiu, municipalitatea asociază pe alocuri rampele de gunoi cu locurile de joacă, ambele considerate indispensabile comunităţilor din zonele pe care le deservesc. Un caz elocvent a fost semnalat la începutul anului trecut, în cadrul proiectului GdS „Fii vocea cartierului tău!“, în vecinătatea blocului nr. 14 din George Enescu. Situaţia sesizată de locatari şi de presă nu numai că nu s-a schimbat, dar s-a şi înrăutăţit. Rampa nu a fost mutată, pentru că nu e loc, jucăriile au rămas alături, pentru că nu e spaţiu, după cum au declarat autorităţile în 2007. În plus, au apărut deşeuri şi în afara perimetrului special amenajat. Copiii se zbenguie respirând mirosurile înţepătoare ale reziduurilor putrezite. „Fiul meu vine mai rar, fiindcă l-am sfătuit să nu se mai joace aici. Seara trecută a venit acasă plin de drojdie sau tescovină, cum îi spune. Cred că au făcut vin sau ţuică şi au aruncat resturile pe lângă rampă, nici măcar în tomberoane“, a spus profesoara Iulia Anghel.
Craiovenii, părtaşi
Reprezentanţii municipalităţii susţin că locatarii sunt principalii vinovaţi, fiindcă ei aduc gunoiul lângă rampă şi nici nu respectă prevederile legale referitoare la regimul deşeurilor. Potrivit primăriei, inspectorii publici fac mereu controale, pentru a-i surprinde pe locatarii care aruncă gunoiul în afara rampei şi care aduc în stradă deşeuri care trebuie depozitate în regim s