Tudor Gheorghe se reîntoarce la prima sa dragoste, teatrul, odată cu rolul principal din „Omul din La Mancha“.
Cântăreţul Tudor Gheorghe revine, în ipostaza de actor, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti joi, 6 noiembrie, de la ora 19.00, în cadrul Festivalului Artelor Bucureşti. Artistul se reîntoarce la prima sa dragoste, teatrul, interpretând rolul principal în musicalul „Omul din La Mancha“, de Dale Wasserman, inspirat de Cervantes. Spectacolul este o coproducţie a Teatrului Naţional şi a Teatrului Liric „Elena Teodorini“, din Craiova, iar orchestra este dirijată de Marius Hristescu. Tudor Gheorghe spune că n-a plecat niciodată din teatru şi că a rămas tot timpul pe scenă.
Cu trei zile înainte, luni, pe 3 noiembrie, interpretul va susţine, la Sala Palatului, un spectacol de antologie românească, intitulat „Taina cuvintelor“.
EVZ: De ce Don Quijote?
Tudor Gheorghe: „Omul din La Mancha“ este un spectacol cu totul deosebit: orchestra e pe scenă, totul e live. E unul dintre puţinele spectacole de teatru în care orchestra cântă live pe scenă. Am alături Filarmonica Oltenia, condusă de talentatul dirijor Marius Hristescu. Nu există actori care să nu-şi dorească să facă acest rol al lui Don Quijote. În fiecare om există un Don Quijote. Toţi bărbaţii duc dorul lui Don Quijote şi visează să devină Don Quijote. Eu n-am plecat niciodată din teatru, am făcut roluri importante şi, cântând, am rămas oricum pe scenă. Dacă nu prea s-a auzit până acum de rolurile mele din teatru este pentru că ele au fost jucate în provincie. Asta e drama actorului de provincie.
Ce aduce nou această montare faţă de cea precedentă de la Naţionalul bucureştean, din 2001?
Tânărul regizor Cezar Ghioca, de 33 de ani, a stat în America un an, a studiat musicalul acolo, iar acum el pune în scenă un spectacol gândit după toate regulile musi