Executivul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care a fost amânată, până în primăvară, creşterea salarială pentru cadrele didactice. Sursa: AgerpresSursa: Sorin Antonescu
1 /.
Guvernul a luat această decizie în aşteptarea elaborarii unei legi a salarizării personalului bugetar. "Astfel de măsuri populiste nu au decât un orizont electoral pentru că peste cinci săptămâni avem alegeri", a afirmat premierul Călin Popescu-Tăriceanu, subliniind că nu doreşte ca, după un parcurs bun, România să sufere o cădere economică. Premierul a recunoscut că există bani la buget, însă este mult mai important ca aceştia să fie investiţi în infrastructură.
"Guvernul nu este lupul cel rău, dar nici zână fermecată cu baghetă magică. Sunt bani la buget, da nu putem să-i aruncăm numai pe salarii. Nu putem să facem minuni",a afirmat Tăriceanu la finalul şedinţei de Guvern.
Şeful Executivului a mai afirmat că a cerut autorităţilor locale să indice la ce investiţii doresc să renunţe.
Tăriceanu s-a referit şi la scrisorile trimise către Cotroceni şi la comentariile făcute de şeful statului.
"Preşedintele nu numai că nu a luat în seamă aprecierile făcute, ba chiar le-a luat în derâdere", a afirmat prim-ministrul. El a mai precizat că "există bani, dar nu putem cheltui tot bugetul pe salarii", subliniind că "nu este împotriva majorărilor salariale".
Premierul le-a spus de ieri colegilor din PNL că înclină către varianta unei ordonanţe de urgenţă. Tăriceanu va lipi de prorogare şi ideea reeşalonării, vorbind despre faptul că profesorii primesc oricum 9%, că toţi bugetarii vor primi 10% de la 1 ianuarie şi că în cursul anului 2009 pot veni alte majorări salariale, mergând până la 50%. (Cristina Botezatu)
Radicalii au cerut asumarea răspunderii
În schimb, pe o poziţie contrară s-au sit