Timizii şi tinerii însurăţei optează adesea pentru relaţii la distanţă, la fel şi cei care preferă să se dedice promovării profesionale. De dragul carierei, tot mai mulţi tineri preferă iubirea la distanţă. Noile tehnologii furnizează „pastile“ menite să le îndulcească amarul lungilor despărţiri. Cuplul modern se reîntregeşte în vacanţe şi în perioadele cu oferte speciale la biletele companiilor aeriene low-cost. Se întâmplă tot mai des şi în România. Americanii rămân, însă, campioni mondiali: în urmă cu trei ani, circa 7 milioane de tineri căsătoriţi şi necăsătoriţi erau implicaţi într-o relaţie la distanţă. În comparaţie cu anul 2000, numărul lor era la data studiului cu peste 44% mai mare.
Iubire în weekend
Maria s-a mutat în Bucureşti în urmă cu opt ani. Avea deja o relaţie când a plecat de acasă, din Satu Mare. Timp de doi ani, până când iubitul ei şi-a găsit serviciu în Bucureşti, şi-au trăit relaţia între două trenuri. La două weekenduri, el venea pentru o noapte în Capitală, la o lună bătea ea sute de kilometri până în oraşul natal. Au ajuns să se întâlnească de câteva ori şi la jumătatea drumului, la Sibiu.
Pe de altă parte, preocupaţi de recunoaşterea în plan profesional, dar şi personal, tot mai mulţi tineri români aleg să se împrietenească şi să-şi petreacă timpul liber online.
Chiar dacă psihologii văd în acest lucru un pericol de însingurare, avantajele unei vieţi online par să întreacă dezavantajele. Să întreţii o relaţie prin messenger poate fi mai uşor decât să menţii una în viaţa reală. În afara costurilor care intervin, salvezi timpul în care ar fi trebuit să te deplasezi la întâlniri, grija cu care ar fi trebuit să-ţi alegi ţinuta şi depăşeşti totodată perioada de cunoaştere a celuilalt.
Dincolo de Ocean, reţeta relaţiilor la distanţă a cunoscut un succes în creştere în ultimi