Cresterile salariale in sectorul bugetar trebuie facute in rezonanta si in pas cu economia, nu pe criterii electorale, a declarat premierul Romaniei, Calin Popescu-Tariceanu. "Nu trebuie sa ajungem la nivelul in care din punct de vedere macroeconomic sa se produca instabilitate", a subliniat Tariceanu. Aceste cresteri vor fi imediat deterioritate de inflatie si deprecierea leului. Astfel, se poate ajunge intr-o situatie de periclitare a cresterii economice. Nu voi accepta niciodata asemene
Cresterile salariale in sectorul bugetar trebuie facute in rezonanta si in pas cu economia, nu pe criterii electorale, a declarat premierul Romaniei, Calin Popescu-Tariceanu.
"Nu trebuie sa ajungem la nivelul in care din punct de vedere macroeconomic sa se produca instabilitate", a subliniat Tariceanu. Aceste cresteri vor fi imediat deterioritate de inflatie si deprecierea leului. Astfel, se poate ajunge intr-o situatie de periclitare a cresterii economice. Nu voi accepta niciodata asemenea masuri populiste".
Totusi, premierul Tariceanu a precizat ca din punctul sau de vedere, dorinta de cresteri salariale si de o viata mai buna este pe deplin justificata, insa nu este acoperita de situatia economica actuala.
"Bugetul in privinta salariilor este batut in cuie". In acest an au avut loc doua majorari salariale: una la 1 aprilie si una la 1 octombrie, iar cea mai mare a avut loc in sectorul de invatamant, care a inregistrat anul acesta, o crestere de 12-15%.
Tariceanu a explicat ca solcitarile de cresteri suplimentare vor duce inevitabil la cresterea inflatiei, care va influenta negativ cresterea puterii de cumparare.
"Dupa noi, potopul! Asta e mentalitatea azi in Romania", a declarat Tariceanu, lasand sa se inteleaga faptul ca majoritatea oamenilor politici au o gandire populista, fara fundamente pe termen lung din punct de vedere macroeconomic.