Liftingul ne “îndreaptă” faţa, peelingul regenerează epiderma, iar botoxul maschează ridurile. Costul acestor intervenţii estetice variază în funcţie de afecţiunile de care pacientul suferă şi de dificultatea intervenţiei. Liftingul facial, peelingul sau lipoaspiraţia sunt doar câteva din procedurile care înlătură ridurile şi petele maronii de pe faţă care apar odată cu vârsta.
Indiferent de procedeul de întinerire a feţei pentru care se optează, medicul trebuie să recomande o serie de analize medicale şi de teste alergologice. Astfel, se va diminua riscul apariţiei unor alergii la substanţele folosite în timpul procedurii.
Potrivit specialiştilor în chirurgie estetică, complicaţiile unor astfel de intervenţii chirurgicale variază de la apariţia unei senzaţii de strângere a feţei la arsuri, infecţii sau alergii la anestezic. Preţurile intervenţiilor estetice nu sunt fixe, ele putând varia de la o persoană la alta, în funcţie de trecutul medical al acesteia sau de dificultatea intervenţiei.
Pentru ce operaţii putem opta
“Peste 50 la sută din operaţiile estetice efectuate în România sunt cele de estetică facială. Dintre acestea, cele mai căutate sunt blefaroplastia şi liftingul”, a explicat dr. Cristian Niţescu, chirurg estetician la un cabinet din Bucureşti.
Peelingul chimic facial este o intervenţie nechirurgicală de întinerire a feţei, efectuată prin aplicarea unor acizi pe suprafaţa pielii. Aceştia ard celulele îmbătrânite pentru ca tenul să capete un aspect întins şi regenerat.
Injecţiile cu toxină botulinică sunt folosite pentru reducerea ridurilor de pe frunte, dintre sprâncene şi de la coada ochilor.
Lipoaspiraţia este o intervenţie chirurgicală prin care se elimină surplusul adipos din zona feţei.
Liftingul sprâncenelor este recomandat în special