Donuts
Ingrediente:
3 cani faina, 1 cana zahar, 3/4 cana lapte acru, 2 oua, 2 linguri unt sau margarina, 3 linguri praf de copt, 1 lingura bicarbonat, 1 lingura sare, 1/2 lingurita scortisoara, ulei prajit, zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, se masoara jumatate din cantitatea de faina si se adauga celelalte ingrediente mai putin uleiul si zaharul pudra. Se amesteca cu mixerul la viteza mica, apoi se adauga restul de faina, se mareste viteza mixerului, se mai adauga faina si se framanta pana devine usor de manevrat. Se acopera castronul si se pune la frigider 15 min. Coca se intinde pe o planseta si se taie in forme rotunde cu gaura pe mijloc ca un inel. Se prajesc in ulei incins, pe o parte si pe alta. Apoi se pudreaza cu zahar si scortisoara. Dintr-o portie ies 30 de gogosi.
Donuts
Ingrediente:
3 cani faina, 1 cana zahar, 3/4 cana lapte acru, 2 oua, 2 linguri unt sau margarina, 3 linguri praf de copt, 1 lingura bicarbonat, 1 lingura sare, 1/2 lingurita scortisoara, ulei prajit, zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, se masoara jumatate din cantitatea de faina si se adauga celelalte ingrediente mai putin uleiul si zaharul pudra. Se amesteca cu mixerul la viteza mica, apoi se adauga restul de faina, se mareste viteza mixerului, se mai adauga faina si se framanta pana devine usor de manevrat. Se acopera castronul si se pune la frigider 15 min. Coca se intinde pe o planseta si se taie in forme rotunde cu gaura pe mijloc ca un inel. Se prajesc in ulei incins, pe o parte si pe alta. Apoi se pudreaza cu zahar si scortisoara. Dintr-o portie ies 30 de gogosi.