Pentru ea, televiziunea înseamnă stresul pozitiv al reportajelor şi al interviurilor. Perfecţionistă la muncă, discretă în viaţa personală, Cristina a găsit formula fericită de a avea rating fără să se expună mai mult decât cere formatul jurnalului Focus. Adevărul: Mergi pe teren, faci reportaje şi interviuri. Este aceasta o luptă cu inerţia unui format restrictiv precum cel al ştirilor pe care le prezinţi?
Cristina Ţopescu: Actualul format al ştirilor Focus este unul curat, obiectiv, dinamic şi asta e OK. Faptul că mă obligă să mă abţin de la comentarii, nu mă face fericită, e adevărat. Sunt genul de om cu opinii şi poziţii tranşante, am punctele mele de vedere pe care îmi place să le susţin. O să vină însă momentul să evoluez într-un format care să-mi permită să mă manifest. PrimaTV are acum nevoie de mine la ştiri, iar eu sunt un om destul de rebel, dar şi loial în acelaşi timp. Roadele răbdării mele vreau să cred, însă, că nu vor întârzia să apară.
Este ştiut: toţi fug de munca de “jos”. Tu ai refuzat un post de şef. De ce?
Am refuzat acest post acum câţiva ani. Nu din modestie. Cred că pot fi un bun lider, am asta în sânge (când eram copil, conduceam gaşca de copii cu care mă jucam). Am refuzat pentru că funcţia m-ar fi transformat într-un administrator sau gestionar, împiedicându-mă să-mi fac meseria, efectiv. O singură dată am acceptat - Sorin Ovidiu Vântu a fost atunci autorul numirii mele într-un post de conducere - pentru că a ştiut să mă provoace. O fi având destule defecte domnul Vântu, dar ştie cum să ia omu’, e un fin psiholog. Şi nu a făcut-o cu argumente de ordin financiar, vă asigur!
Zece ani prin Prima TV se traduc prin fidelitate sau obişnuinţă?
Înseamnă şi fidelitate, şi obişnuinţă, deopotrivă. Am avut ocazia să fac la Prima şi alte lucruri în afară de ştiri, nu în