Electrocasnicele pun accent pe economia de energie, pe design şi pe nevoile specifice ale consumatorului.
Gătitul şi activităţile conexe acestuia vor deveni în deceniile următoare din ce în ce mai uşoare. Nu va fi nevoie decât să apăsăm pe câteva butoane, iar electrocasnicele vor face treaba în locul nostru şi mai bine decât noi.
În plus, se va pune foarte mult accentul pe protecţia mediului şi consumul de energie, iar la capitolul design nu va fi permis niciun fel de compromis.
Marii producători de electrocasnice au dezvoltat concepte avangardiste, menite să reducă la maxim energia consumată, atât de om, cât şi de aparat, şi să ofere consumatorului cât mai mult confort şi timp liber.
Conceptul de bucătărie „verde“
Greenkitchen este un concept de bucătărie care a preluat modelul circuitului naturii, optimizând utilizarea căldurii şi a apei prin procese care cresc eficienţa energetică cu până la 70%.
La prima vedere, bucătăria creată de specialiştii de la Whirlpool arată ca una normală. Ecosistemul tehnologic o diferenţiază însă, economisind până la 70% din energie şi redirecţionând până la 60% din apa şi căldura generate de unele electrocasnice către celelalte aparate sau funcţii ale eco-bucătăriei.
De exemplu, căldura produsă de compresorul frigiderului încălzeşte apa pentru maşina de spălat vase. Până vine apa caldă, cea rece şi curată e trimisă către un rezervor special şi tratată, astfel încât să poată fi refolosită la udatul plantelor, curăţarea podelelor sau în maşina de spălat vase.
„Adevăratele inovaţii constau în modurile creative de utilizare a tehnologiei existente sau disponibile în viitor şi într-o viziune diferită asupra modului în care electrocasnicele interacţionează într-un sistem integrat“, afirmă Giuseppe Perucchetti, Senior Vice President, Marke