Cutia de carton şi banca din parc sunt adrese valabile pentru cei fără locuinţe
America este, cu siguranţă, ţara tuturor posibilităţilor...inclusiv la vot. Cetăţenii sunt îndemnaţi pe toate căile să ajungă la cabinele de vot şi li se creează toate condiţiile pentru a-şi exercita drep tul constituţional de a vota: cei fără un adăpost au permisiunea să menţioneze băncile din parc drept domiciliu, cei prea grăbiţi pot vota la cabinele de tip „drive-in”, direct din maşină, cei cu sănătatea proastă sunt vaccinaţi contra gripei sau pneumoniei odată cu votul, iar cei care pur şi simplu nu ştiu cum să jongleze cu slujba şi alegerile sunt călduros îndemnaţi să-şi ia ziua liberă.
Un judecător federal din Ohio a făcut istorie zilele trecute, când a decis că votanţii „homeless” (fără domiciliu, n. r.) pot trece la rubrica adresă, când se înregistrează pentru a vota, băncile din parc şi alte locaţii care nu sunt imobile de locuit. În California de Sud s-a instaurat “democraţia drive-through”, după ce electoratul din acest stat a primit cel mai râvnit cadou pentru cei obsedaţi de maşini, viteză şi confort: dispozitive speciale pentru a putea vota direct din maşină, la fel cum ai cumpăra un meniu de la fast-food.
Şoferii pot acum vota fără a-şi da jos centura de siguranţă, la dispozitivele create iniţial pentru persoanele cu dizabilităţi. Dacă totuşi se formează o coadă prea lungă la drive-through, votanţii vor fi redirecţionaţi într-o parcare, unde se află o cabină clasică de vot. Din punct de vedere cultural, susţin analiştii americani, votarea din maşină este o evoluţie logică în ţara care a inventat conceptul de In-N-Out Burger şi se dovedeşte a fi o idee grozavă pentru un popor obsedat de confort.
Alte state intenţionează să atragă votanţii la urne asociind ziua alegerilor cu campania de vaccinare împotriva gripei şi pneumoniei, sub denum