Gigi Boeru controla o reţea de funcţionari publici specializată în escrocherii imobiliare. Reţeaua, coordonată de Gigi Boeru, era formată din 15 persoane, şase dintre acestea fiind cercetate în stare de libertate. Infracţiunile au fost puse la cale în perioada 2007-2008. Anchetatorii spun că filiera lui Gigi Boeru urma să intre ilegal în posesia a două terenuri situate în sectorul 1 al Capitalei, respectiv comuna Tunari.
În urma percheziţiilor făcute de poliţişti la 17 dintre domiciliile suspecţilor au fost ridicate documente în care se indica faptul că aceştia puseseră ochii şi pe un teren din Parcul Herăstrău.
Informaţii direct de la Primărie
Potrivit poliţiştilor, membrii grupării lui Boeru găseau terenuri care păreau “lăsate în paragină”. Apoi, sprijiniţi de funcţionari din Primăria Capitalei, ai Direcţiilor de Impozite şi Taxe Locale ale Primăriilor Sectoarelor 1 şi 2 Bucureşti, obţineau, contra unor sume cuprinse între 100 de lei şi 100 de euro şi alte “atenţii”, informaţii despre proprietarii acestora.
Este vorba de actele care apăreau în dosarul cadastral al terenului respectiv, date necesare pentru intabularea dreptului de proprietate precum şi copii privind înscrierile succesive la rolul fiscal.
Cu aceste acte, interlopii întocmeau documente falsificate privind transferul proprietăţii către ei sau către interpuşi şi tot cu sprijinul funcţionarilor Direcţiilor de Taxe şi Impozite obţineau, pentru 1.000 de euro, înscrierea pe rolul fiscal al falsului proprietar şi istoricul de rol în care acesta era trecut ultim plătitor de impozite.
În cazul în care terenul vizat era al statului, datele necesare erau furnizate de către funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti sau Primăriei Sectorului 1. Apoi, membrii grupării solicitau Oficiului de Cadastru şi Publicitate Im