Planul de salvare suedez valoreaza 200 miliarde de dolari. Parlamentul suedez a votat un plan de salvare a sectorului financiar al economiei, in valoare totala de 1.500 de miliarde de coroane suedeze (200 miliarde de dolari). Banii vor fi utilizati de banci pentru credite, precum si de catre companiile care finanteaza ipoteci. De asemenea, statul suedez va mai pune deoparte 15 mii de miliarde de coroane (doua miliarde de dolari) pentru a fi disponibili in caz de urgenta, mai exact daca o banca intra in insolventa, scrie Capital.
Demografia companiilor romanesti: doua treimi din firme lucreaza cu mai putin de trei angajati. Aproape 70% din companiile din Romania au mai putin de trei angajati, respectiv 430.000 de firme, in timp ce companiile cu peste 250 de angajati nu detin nici macar un procent din totalul intreprinderilor din Romania, potrivit datelor de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Spre comparatie, in Franta, unde sunt circa 2,6 milioane de companii la o populatie de trei ori mai mare decat a Romaniei, adica o companie la aproape 25 de oameni fata de o companie la 35 de oameni pe piata romaneasca, doar 0,1% din companii functionau cu peste 250 de angajati si circa 76% companii cu mai putin de trei angajati, aproape aceeasi repartitie ca in Romania, noteaza Ziarul Financiar.
Abuzuri ale angajatorilor, cu stiinta, consimtamantul si semnatura victimei. Sefii din Romania scapa mai greu de mentalitatea de stapani de sclavi. Uneori, insa, prin modul in care accepta orice sau semneaza contracte fara sa le citeasca atent, angajatii stimuleaza abuzurile, scrie Capital.
Domeniile cele mai afectate de criza in 2009. Industria confectiilor va fi printre cele mai afectate de criza, reprezentantii ei anticipand scaderi ale productiei de pana la 30%. Romania nu intra in recesiune, dar isi reduce cresterea economica. Inves