În plină criză economică şi imobiliară, cererea pentru închirierea de locuinţe este constantă. Cele mai solicitate sunt apartamentele cu două camere şi garsonierele.Proprietarii de imobile care vor să le vândă trebuie să mai lase din preţ. Nu la fel de ghinionişti sunt însă proprietarii de imobile care au locuinţe de închiriat. Aceştia au mărit chiriile încă de la sfârşitul lunii august, profitând de faptul că studenţii şi elevii au început să-şi caute un loc de cazare. Încă din prima parte a lunii septembrie, chiriile garsonierelor au ajuns la un nivel mediu de 200 de euro/lună, iar apartamentele cu două camere, la 250 şi 300 de euro/lună.
Garsonierele, cele mai căutate Chiar dacă mulţi elevi şi studenţi şi-au găsit o locuinţă şi unii proprietari şi-au retras locuinţele de la vânzare pentru a le închiria, preţurile au rămas neschimbate. „Chiriile sunt mari. Cu toate acestea, în Craiova apartamentele se închiriază în continuare“, a declarat Bibina Dică, directoarea agenţiei Biros Imobiliare. Aceasta a explicat că garsonierele sunt cele mai solicitate, preţurile de închiriere variind între 180 şi 300 de euro/lună, în funcţie de dotări şi de poziţionare, dar şi apartamentele cu două camere, care se închiriază cu 250 şi 600 de euro/lună. „Apartamentele cu trei camere nu prea sunt solicitate pentru închiriere deoarece întreţinerea este mult mai costisitoare, mai ales iarna“, a precizat Bibina Dică.
Majorări în fiecare an Majorarea chiriilor nu este un fenomen nou. Chiriile apartamentelor din centrele universitare mari se majorează în fiecare toamnă cu cel puţin 10%. Situaţia se datorează faptului că universităţile nu dispun de suficiente locuri de cazare. În mod special, anul acesta, la situaţie a contribuit şi modificarea condiţiilor de creditare, dar şi criza financiară, care i-a determinat pe craioveni să amâne cumpărarea unei locuinţe, fie din pruden