Motiunea de cenzura a PD-L, "Educatia ramane. Guvernul pleaca", prin care cere demisia Executivului, a fost depusa la ambele Camere ale Parlamentului. PSD sustine ca nu o va vota.
Lista de sustinere a motiunii de cenzura a PD-L a fost semnata si de 13 senatori si 21 de deputati din PRM, social-democratii Ionel Cindrea si senatorul Traian Mandru, senatorul PC Rodica Stanoiu, deputatul independent Sorin Paveliu si reprezentantul minoritatilor nationale in Camera Deputatilor, Nicolae Paun. Motiunea de cenzura, ce urmeaza a fi dezbatuta si votata pe data de 10 noiembrie in plenul Parlamentului, sustine ca premierul Tariceanu incearca "sa invrajbeasca cetatenii impotriva profesorilor, spunand ca marirea salariilor acestora a generat criza din Romania, in conditiile in care nici un leu nu a fost inca platit in plus la salariile celor din Educatie". In document se mai arata ca "Guvernul Tariceanu trebuie demis pentru ca incalca in mod flagrant regulile constitutionale, legea de majorare a salariilor profesorilor fiind votata in unanimitate de Parlamentul Romaniei, unicul posesor de drept al suveranitatii nationale".
PSD sustine ca motiunea ascunde planul real al PD-L de amanare a alegerilor. "In acest moment, consideram ca o motiune de cenzura nu este necesara in conditiile in care Parlamentul se poate pronunta prin dezbaterea acestei ordonante de urgenta. Noi oferim o solutie concreta, iar PD-L se ocupa doar de scandal politic, incearca sa puncteze electoral si sa amane alegerile", a afirmat liderul PSD, Mircea Geoana, care a estimat ca pana la 15 noiembrie Parlamentul se va pronunta astfel incat profesorii sa poata primi salarii marite. Premierul Tariceanu a afirmat ieri ca demersul PD-L este inutil si demagagic, atragand atentia asupra asocierii democrat-liberalilor cu PRM. "In cazul de fata, este evident ca scopul nu e decat unul politiciani