Se numeste Interbelic, dar nu are de-a face cu tanti Mita, cu Goe sau cu Pristanda. Nici macar nu este vorba despre vreo scrisoare pierduta. Nu e nimeni fata cu reactiunea, nu e caldura mare inauntru si nu va temeti, nu veti intra in nici un lant al slabiciunilor.
Barul de pe Selari (deschis de 4 luni in Centrul Vechi) e dedicat mai degraba perioadei de aur dintre primul si al doilea razboi mondial. Din Anglia. Londra, mai exact. De ce? Pentru ca, asa cum este explicat in meniu, capitala britanica este centrul industriei de bartending. Iar proprietarii barului (poate si pentru ca sunt barmani cu acte in regula si concursuri castigate) sustin ca, in Interbelic, vor sa invete oamenii sa bea. Si pentru ca, in Romania, nu exista o cultura a cocteilurilor (inca), ei s-au inspirat tocmai din Marea Britanie, acolo unde radacinile acestei industrii sunt vechi si cat se poate de interesante. Primul lucru pe care l-am observat in Interbelic a fost mesajul de deasupra barului - o placa neagra pe care scrie in engleza "Noi promovam cel mai popular drog din lume: alcoolul. Consumati-l cu masura!". Acesta este "statement"-ul lor si primele cuvinte pe care ti le spun, odata intrat in local.
Apoi, se poate vedea barul, in toata splendoarea sa - sticle, mai mici si mai mari, colorate sau incolore, cu licori transparente sau de nuanta chihlimbarului, a ierbii sau a cerului. Cateva sticle de vodca aveau niste plante inauntru. Mai tarziu aveam sa aflu ca barmanii isi aromatizeaza bauturile astfel. In dreapta barului se afla si un pupitru de DJ care era sa treaca neobservat, atat de bine se incadreaza in peisajul de anii '20. Pentru ca ziua, Interbelic este bar cu muzica de anii '20-'30, dar seara se poate transforma intr-un adevarat club de minimal house si trance.
Amenajarea interiorului aduce aminte de filmele anilor '30, in alb-negru sau sepia. Tapetul galben cu p