Cea de-a treia editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo debuteaza peste doua zile la Palatul Cotroceni. Festivalul, care se va desfasura vreme de doua saptamani (1-14 noiembrie) sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei, ii aduce in Romania pe cei mai importanti interpreti de muzica de camera ai momentului din intreaga lume, intr-o serie de zece concerte ce promit a fi de exceptie. Directorul artistic al Festivalului este violistul Razvan Popovici, un invitat obisnuit al celor mai mari scene concertistice europene si mondiale.
- La o varsta tanara, sunteti un muzician de prestigiu, invitat in numeroase concerte pe toate meridianele globului, dar si un foarte talentat manager cultural. Cand v-ati initiat in acest al doilea domeniu de lucru?
- Learning by Doing, cum se spune. Nu am studiat nimic in domeniu, am invatat, pur si simplu, totul din mers, pentru ca, asa cum ati spus, eu sunt muzician, violist - am studiat la Paris, la Salzburg -, aceasta e ocupatia mea de capatai. Dar, cu cinci ani in urma, am avut ideea sa fac un mic festival, practic pentru prieteni, in Bavaria, nu departe de Salzburg. Am pornit intr-un weekend - practic voiam sa cream o atmosfera, sa facem niste house contracter. Cu acest prilej am gasit o locatie foarte frumoasa, nu departe de locul in care s-a mutat familia mea dupa ce a plecat din Romania. Asa s-a nascut Festivalul SoNoRo. Ne-am apucat de treaba, am vazut ca merge bine si dupa trei ani mi-am spus ca, fiind eu plecat din Romania de prea mult timp - mai precis, de noua ani -, de ce nu l-as organiza si aici? Aceasta a fost ideea initiala, apoi, cum am spus, dupa principiul Learning by Doing, m-am perfectionat in managementul cultural, iar festivalul a crescut in importanta, perfectionandu-se el insusi de la un an la altul.
- Ce implica, mai concret, organizarea unui festival de o aseme