Compania si-a redus estimarile privind numarul de clienti pentru finele acestui an, de la 10,7 la 10,6 milioane.
Orange, cel mai mare jucator de pe piata locala de telefonie mobila, se bazeaza pe o cerere sustinuta pentru serviciile de date pentru a contracara efectele scaderii accentuate a cresterii economice de anul viitor, spun oficialii companiei.
"Ultimele estimari privind cresterea economica a Romaniei de anul viitor indica o tendinta de scadere accentuata comparativ cu 2008, ceea ce inevitabil ar afecta si cresterea businessului nostru, asa cum se intampla in majoritatea sectoarelor industriale", a declarat Richard Moat, CEO al Orange Romania. "In sectorul telecomunicatiilor, criza ar putea aduce unele consolidari in piata, care este actualmente foarte fragmentata. Piata de comunicatii din Romania va inregistra in continuare cresteri, insa acestea vor fi mai lente decat in anii precedenti."
Conform datelor France Telecom, venitul mediu anual pe utilizator (ARPU), inregistrat de Orange in T3, a fost de 122 de euro, in scadere cu 8% fata de perioada similara din 2007. Din al doilea trimestru al anului 2007, venitul mediu anual pe utilizator a scazut in fiecare trimestru cu cate trei euro, pe fondul inaspririi cadrului de reglementare si a concurentei.
Seful Orange a precizat ca operatorul isi mentine neschimbata tinta de a atinge venituri de 1,3 mld. euro in acest an.
"Incheierea anului fiscal cu venituri de 1,3 miliarde de euro este un obiectiv realist si realizabil pentru Orange Romania. Avem perspective excelente de crestere a consumului de date mobile intrucat potentialul pietei broadband este foarte mare, iar investitiile pe care le vom face in extinderea retelei de date mobile din Romania sunt considerabile, astfel incat gradul de acoperire va depasi la sfarsitul anului 50% din populatie", a spus el. Pentru a-si atinge