Majoritatea femeilor sunt afectate cel putin o data in viata lor de iritatia si mancarimile provocate de candidoza vaginala, o micoza datorata unor ciuperci microscopice numite Candida albicans.
In general, micozele se trateaza usor, cu remedii precum alifiile sau ovulele antifungice. Dar indiferent de remedii, dvs. le puteti insoti de alte masuri pentru accelerarea vindecarii si prevenirea recidivelor.
Tratamentul candidozei
Inainte de a incepe orice tratament, trebuie sa fiti sigure ca suferiti de o micoza vaginala (si/sau vulvara) si nu de o infectie urinara sau de o afectiune bacteriana. Daca este necesar, consultati medicul de familie sau un ginecolog.
* Prima masura consta in aplicarea locala a unei alifii sau a unui ovul antifungic, pe care le puteti procura de la farmacie, fara reteta (cereti sfatul unui farmacist).
* Incercati, de asemenea, o spalatura - cu para de cauciuc - cu apa si otet. Amestecati doua linguri de otet alb cu un litru de apa, pentru a obtine o solutie usor acida, un mediu ostil ciupercilor. Limitati tratamentul la doua zile, dimineata si seara, si faceti-l doar daca sunteti sigure ca este vorba de o candidoza. Folosindu-l abuziv, nu veti face decat sa eliminati bacteriile "bune" care protejeaza organismul de infectii.
* Diluati o ceasca de sare de mare in apa calda din cada. Daca aceasta baie calmeaza mancarimile si durerea, nu ezitati sa repetati operatiunea in fiecare zi. Apa sarata permite - printre altele - grabirea vindecarii.
Virtutile antiseptice ale usturoiului
* Mancati zilnic cativa catei de usturoi, ale carui proprietati antifungice sunt perfect indicate in cazul candidozei. Usturoiul crud este extrem de eficient. Daca perspectiva de a-l mesteca intreg va repugna, presati-l si incorporati-l intr-o salata sau intr-un sos.
* Sunt terapeuti care r