Conform unui studiu făcut public de organismul Comisiei Europene care se ocupă cu statistica, EUROSTAT, Bucureştiul figurează pe locul 5 într-un clasament al celor mai nesigure oraşe din Europa.
Studiul, legat de percepţia locuitorilor faţă de siguranţă, constată că cele mai nesigure zone ale Capitalei României nu sunt Rahova sau Pantelimonul, aşa cum aţi crede, ci sectorul 1. Mai exact, unul din trei bucureşteni susţine că nu se simte niciodată sau foarte rar în siguranţă. Sectorul 1 este indicat drept cea mai nesigură zonă a Capitalei, unde se găsesc cartiere luxoase ca Floreasca sau Primăverii şi unde au fost comise în acest an cele mai multe infracţiuni stradale. Acelaşi studiu arată că pe primul loc în topul oraşelor nesigure se găseşte oraşul Istanbul, urmat de Napoli, Sofia şi Atena, iar cele mai sigure oraşe sunt în ţările nordice: Copenhaga, Amsterdam şi Helsinki.
Întrebat de Radio România Actualităţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a susţinut că, statistic, numărul infracţiunilor a scăzut şi că Bucureştiul nu poate fi catalogat drept un oraş nesigur. Aproape zilnic îl văd la televizor pe Christian Ciocan. Nu există vreun caz, o tâlhărie, o spargere să nu apară domn’ Ciocan şi, cu un calm englezesc, să ne spună că treaba s-a rezolvat, că poliţia veghează. Christian Ciocan este un tip extrem de simpatic, cu simţul umorului, lucru destul de rar în cadrul Internelor. E, culmea, un băiat citit care şi-a intrat în rol.
Tot văzându-l, mi-am amintit de Mohammed Saeed al-Sahaf, fostul ministru al informaţiilor al lui Saddam. Acesta a devenit celebru în Statele Unite, unde a fost poreclit „Ali Comicul“ pentru declaraţiile sale din timpul războiului care negau cu seninătate realitatea. „Americanii au venit să se sinucidă sub zidurile Bagdadului“. Deliciosul Ali a devenit faimos în timp ce declara: „Vă