Accesoriile electronice pot transforma o bicicletă obişnuită într-un centru multimedia. Sursa: APSursa: AP
1 /.
Înainte de 1989 circula o glumă despre Dacia 500 Lăstun, un automobil românesc uşor, de foarte mici dimensiuni: „Cum dublezi valoarea unui Lăstun? Îl umpli cu banane!“ Acelaşi lucru se poate spune şi despre o bicicletă pe care o iei la un preţ accesibil şi pe care o încarci pe urmă cu aparate electronice.
Ciclocomputer şi sistem cu ultrasunete pentru câini
Cunoscătorii pun accent pe accesoriile „analogice“ şi mai puţin pe gadget-uri: „Enumăr într-o ordine aleatorie accesoriile pe care le consider utile: claxonul, pompa, apărătorile, mănuşile, masca antipoluare, oglinda retrovizoare, diverse produse de întreţinere“, crede Dragoş Bucurenci, preşedintele asociaţiei Mai Mult Verde.
Şi ciclocomputerul poate fi un accesoriu necesar, fiind poate singurul care poate fi găsit atât la bicicliştii „de oraş“, cât şi la cei pasionaţi de ture pe distanţe lungi.
Ciclocomputerul este un aparat de mici dimensiuni, care înregistrează diverse statistici privind viteza şi distanţa. Cel mai simplu sistem de conectare este printr-un senzor prins pe furca roţii din faţă. Când magnetul prins pe spiţă trece prin faţa senzorului, se înregistrează rotaţia pe micuţul gadget prins pe ghidon. „Eu folosesc ciclometrul şi sunt tare încântat de el pentru că am reuşit să-l montez, deşi sunt total atehnic, şi pentru că-mi pot evalua efortul fizic săptă- mânal“, povesteşte Vlad Posea, asistent universitar la Universitatea Politehnica şi biciclist cotidian prin Bucureşti.
Florin Dumitrescu, textierul trupei Sarmalele Reci, ne-a mărturisit că a investit cel mai mult în sisteme antifurt convenţionale şi, după ce i s-au furat primele două biciclete, a făcut „tuning“ la cea de-a treia, dar şi aceasta a fost subtiliza