Zona rezidentiala Pipera, aflata intr-o continua expansiune, a intrat in declin incepand cu 2008, conform unui studiu realizat de compania CBRE|Eurisko. Acest regres se datoreaza atat densitatii proiectelor din zona, a preturilor mari practicate de catre dezvoltatori, infrastructurii precare, cat si problemelor legate de furnizarea utilitatilor publice. Declinul zonei a fost de semenea sustinut si de conexiunea dificila cu centrul orasului. Daca la inceputul dezvoltarii expansiunii imobiliare i
Zona rezidentiala Pipera, aflata intr-o continua expansiune, a intrat in declin incepand cu 2008, conform unui studiu realizat de compania CBRE|Eurisko. Acest regres se datoreaza atat densitatii proiectelor din zona, a preturilor mari practicate de catre dezvoltatori, infrastructurii precare, cat si problemelor legate de furnizarea utilitatilor publice. Declinul zonei a fost de semenea sustinut si de conexiunea dificila cu centrul orasului.
Daca la inceputul dezvoltarii expansiunii imobiliare in zona, accentul era pus pe cladirile de tip vila, o data cu majorarea pretului la teren, dezvoltatorii s-au orientat preponderent catre imobilele de apartamente, ajungand pana la P+10E.
In acet moment, in zona Pipera se afla cateva ansambluri rezidentiale terminate, care nu au fost vandute in totalitate. Cu toate ca profitul nu este cel asteptat, iar clientii intarzie sa apara, dezvoltatorii au anuntat noi proiecte in zona, mentinand insa preturile ridicate.
Pretul mediu pe metru patrat construit, pentru un apartament situat in Pipera, este de 1.700 euro, dar acesta poate ajunge si pana la 2.500 euro, in proiecte considerate a fi de lux, se mai arata in studiul CBRE|Eurisko.
Pentru a atrage cumparatorii, unii dezvoltatori au apelat la discounturi cum ar fi includerea unuia sau mai multor locuri de parcare in pretul final al apartamentului, ca in cazul ans