Ieri, in jurul orei 12.00, in fata cantinei Titu Maiorescu a Universitatii Cuza Iasi s-au adunat cateva zeci de studenti, asteptand sa bata gongul redeschiderii cantinei. Numai in cateva ore, scarile cantinei Titu Maiorescu au fost pasite de sute de studenti. Sunt disponibile aproximativ 100 de locuri la parter si alte 400 de locuri la etaj.
In ceea ce priveste preturile pentru a servi o masa la cantina Titu Maiorescu, acestea sunt accesibile pentru studenti desi cantina, dupa renovare, pare mai curand un restaurant de lux. "Costul total al lucrarilor a fost de circa 8.750.000 de lei, din care 8.500.000 de lei au fost cheltuiti pentru constructii montaj, pentru consolidare, modernizare si restul pentru dotare cu echipamente pentru bucatarie si mobilier. Cantina avea nevoie de asemenea lucrari pentru ca a fost construita in perioada 1860 - 1865, iar de atunci nu au fost realizate lucrari substantiale de modernizare si erau necesare interventii la structura de rezistenta a cladirii, modernizarea amenajarilor interioare si exterioare. Cred ca acum ofera studentilor si profesorilor nostri conditii moderne, un climat aerisit, igienic si, speram noi, si posibilitatea de a servi mancare buna", a precizat Vasile Isan, rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza. La parter pot lua masa cei care nu sunt studenti, insa preturile sunt duble fata de cele practicate pentru studentii Universitatii Cuza, din motive lesne de inteles. Spre exemplu, o portie de ciorba de legume de 400 de grame costa 1,35 lei, o portie de 150 de grame de cartofi prajiti este la un pret de 1,50 lei, iar 160 de grame de piept de pui la tava costa 3,40 lei, preturile fiind pentru studentii de la Cuza. In cazul salariatilor universitatii, tarifele sunt mai mari cu pana la un leu, iar pentru alte persoane, care nu sunt din cadrul Universitatii Cuza, preturile sunt duble.
@N_P